Deseti jublarni koncert Balet Mostar Arabesque

U organizaciji udruženja Let.ba iz Mostara, Balet Mostar Arabesque će u srijedu 18. decembra u HD HS Kosača, sa početkom u 19 sati, održati svoj Deseti jubilarni  koncert “Naša djeca plešu klasični balet”. Biće to još jedan u nizu predstavljanja svojih dosadašnjih rezultata, kako u vaspitno – odgojnom, tako i u obrazovno – umjetničkom domenu. Kroz plesni i scenski pokret: klasični,  moderni i etno-karakterni, djeca sa svih strana Mostara će opet imati priliku za zajednički rad i druženje.

Na istoj svečanosti, udruženje Let.ba uručiće novčanu donaciju udruženju”Sunce”, koja već šestu godinu, zajedno s roditeljima i učenicama Balet Mostar Arabesque, prikuplja novac za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

“Nije čudo u dobrim uslovima ostvariti dobre/odlične rezultate i biti kreativan u koreografskom, kostimografskom i svakom drugom smislu, potrebnom za određeni nivo opstanka i reprezentativnosti. Ali je zaista čudo, u svakojakim neuslovima: počevši od sale za vježbanje, kadrovske logistike to, ipak, nekako postići. Svaki grad, koji imalo drži do kulture i umjetnosti, treba imati baletsku školu finansiranu od Grada, a refleksija ulaganja u ovaj krhki vrhunski sport i umjetnost je dugoročna vrijednost budućih generacija”, kaže umjetnička direktorica i koreografkinja Balet Mostar Arabesque proesorica Arleta Ćehić

Balet Mostar Arabesque djeluje već 14 godina u Mostaru i svojim vrijednim radom i entuzijazmom je učinio da balet postane popularna i nepobitna činjenica u gradu i Kantonu.

Pored izvanrednog uspjeha na Balkanskin kvalifikacijama za svjetsko finale Dance World Cup, gdje su osvojili 9 medalja i 5 pehara, Balet Mostar Arabesque realizovao je i mnoge druge vrijedne projekte.

(NovaSloboda.ba)