S nožem upao u kladionicu i odnio novac

Proteklog vikenda, na području HNK-a registrovana su 22 krivična djela  (14 na području Mostara, 3 na području Konjica i po 1 na području Čapljine, Prozora, Jablanice, Stoca i Čitluka) i 5 slučajeva remećenja javnog reda i mira (2 na području Prozora i po 1 na području Čitluka, Neuma i Čapljine).

Dogodilo se 15 saobraćajnih nesreća ( 8 na području Mostara, 3 na području Jablanice, 2 na području Čapljine i po 1 na području Konjica i Prozora), u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Sinoć oko 17,15 sati u PU Mostar obratila se radnica sportske kladionice „Premier“ u ulici kralja Tomislava i prijavila da je izvršeno razbojništvo od strane nepoznatog maskiranog lica, koji je, uz prijetnju nožem, prošao iza pulta i uzeo novac. Upoznate sve policijske patrole na terenu.

PU Konjic juče se obratio M. S. (1970.) iz Konjica i prijavio da mu je od strane nepoznatog lica tokom noći ukradeno vozilo marke „VW Golf VII“ dok se nalazilo parkirtano u ulici Pleha u Konjicu. Upoznat Odjel krim. policije, kao i sve policijske patrole na terenu.

Patrola policije PU Konjic sinoć je, radeći po akciji „droga“, na platou Željezničke stanice Konjic izvršila kontrolu dva lica koja su sjedila u vozilu „Alfa Romeo“ a radi se o K. V. (1996.) i A. A.(1994.) oba iz Konjica. Tom prilikom, K. V. je dobrovoljno predao patroli policije četiri smotuljka zeljaste tvari u pvc foliji, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan smotuljak bijele praškaste tvari, koja svojim izgledom asocira na opjnu drogu Speed. K. V. je lišen slobode i zadržan radi krim. obrade, a o svemu je upoznat Odjel krim. policije, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)