Božićni koncert Hrvatske glazbe Mostar

Tradicionalni božićni koncert Hrvatske glazbe Mostar održaće se u petak, 20. decembra, u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

„Naša tradicija, naš božićni koncert je koncert kao šećer na kraju. Kraj godine i najljepše doba godine uvijek završimo poklanjajući publici koncert veselih božićnih pjesama. Ove godine dosta drugačiji repertoar se našao na ovom koncertu, više truda i rada je uloženo, za skupljanje nota, osmišljavanje aranžmana i vježbanje, nadamo se da će se svima koji dođu svidjeti“, rekla je Mihaela Milić, članica Hrvatske glazbe Mostar.

Kao solisti nastupiće Gordana Krezo i Ivan Sušac, a i ovaj put koncert je pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze.

Gost večeri je mladi i perspektivni jazz band iz Mostara Smooth Groove.

„Ovo je naša godina, godina kada slavimo 130. rođendan. Božićni koncert će biti četvrti koncert koji smo dali svojoj publici ove godine. Poslije svakog koncerta, utisci su bili sve bolji i bolji, nadam se da će tako biti i ovog puta. Zato, dođite poslušati još jednom tradicionalni božićni koncert najstarijeg puhačkog orkestra u Bosni i Hercegovini. Budite dio našeg veselja u petak, nećete požaliti. Takođe, ovo nije zadnji koncert u ovoj godini. Ove godine smo ostvarili saradnju s katedralnim zborom „Marija“ s kojima ćemo održati koncert iza Božića, ali o tome ćemo više reći na ovom koncertu“, rekao je Darko Šunjić, sekretar Hrvatske glazbe Mostar.

Koncert su podržali Grad Mostar, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

Ulaz je, kao i na svim dosadašnjim koncertima, slobodan.

(NovaSloboda.ba)