Herceg: Vlada je za rad u 2019. godini zaslužila ocjenu “dobar”

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg upriličio je danas tradicionalno druženje s novinarima u povodu božićnih i novogodišnjih praznika.

Tom prilikom, govoreći o rezultatima rada njegove vlade u godini na izmaku, Herceg je kazao kako bi 2019. godinu ocijenio ocjenom “dobar”.

“Naravno da se u svakom poslu može i više i bolje, ali gledajući uslove i izazove koje imamo, ja mislim da smo uradili što smo najbolje u danim okolnostima uistinu mogli”, istakao je predsjednik Vlade HNK-a.

Dodao je kako se nada da će se svi važni finansijski dokumenti biti usvojeni do početka 2020. godine.

“Skupština HNK-a usvojila je rebalans budžeta za 2019. godinu, a Vlada Nacrt i Prijedlog budžeta za 2019. godinu, o kojem će Skupština razmatrati u petak. Nadam se da ćemo sve važne finandijske dokumente donijeti do početka iduće godine i s 1. 1. početi normalno funkcionisati”, kazao je Herceg.

Istakao je kako će se Vlada HNK-a i dalje baviti pitanjem odlaska mladih, te da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi se smanjio broj onih koji napuštaju zemlju.

“Odlaze ljudi koji nemaju, ali i oni koji imaju posao, cijele porodice, jer je stvorena atmosfera da ovdje ništa ne valja, ambijent u kome ne vrijedi ostati. Mislim da svi zajedno trebamo graditi ljepši ambijent, jer nema ništa ljepše od naše zemlje i naše domovine”, poručio je Herceg.

Herceg je na kraju građnima HNK-a uputio čestitku u povodu nastupajućih praznika:

“Želja mi je da i ove godine univerzalna poruka Božića dodatno podstakne nastojanja na izgradnji sigurnijeg, pravednijeg i solidarnijeg društva, te kvalitetnijeg života i dobre perspektive za sve građane našeg kantona. S tim mislima, katolicima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, lično i u ime Vlade, želim čestit i blagoslovljen Božić tradicionalnim riječima: na dobro Vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo, a svim građanima želim sretnu i uspješnu novu 2020. godinu”.

(Fena)