U akciji “Mreža III” uhapšeno 20 osoba, pronađena droga, pištolji i bombe

Akcija kodnog naziva “Mreža III”, koja je jutros provedena na 31 lokaciji u Tešnju, Maglaju i Zavidovićima, okončana je hapšenjem 20 osoba, dok se za još dvije osobe traga, izjavila je Feni portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

“Dvadeset osoba je uhapšeno i stavljeno pod kontrolu. Prduzimamo aktivnosti na lociranju dvije osobe koje su u bjekstvu. Izvršenim pretresima, pronađena je određena količina opojne droge namijenjena za uličnu prodaju. Pronađena su i tri pištolja, tri bombe, pribori za konzumaciju opojnih droga, digitalne vage za precizna mjerenja i veliki broj mobilnih telefonskih aparata, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku”, istakla je Alić.

Policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK sve uhapšene priveli su tokom dana u Policijsku upravu 1 u Zenici, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, a u toku sutrašnjeg dana biće donesena i odluka o njihovom prosljeđivanju na daljni postupak Tužilaštvu ZDK.

Akcija je bila usmjerena na 28 osoba, bile su pretresene 31 lokacija u te tri opštine, a Uprava policije MUP-a ZDK ovu je akciju provodila u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zenica, te postupajući po naredbama opštinskih sudova u Zenici, Tešnji i Zavidovićima.

(Fena)