Amel Tuka počinje s pripremama za Olimpijske igre u Tokiju

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, nakon briljantne srebrne medalje koju je Bosni i Hercegovini donio sa Svjetskog prvenstva u Dohi u trci na 800 metara, spreman je nastaviti s takmičenjima i već počinje s pripremama za Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Prvu fazu priprema obaviće u Južnoafričkoj Republici, gdje mu, kako kaže, pogoduje i klima a posebno dobri uslovi.

“Bazni treninzi su najgori za srednjoprugaše. Ali, očekuju me novi izazovi, nove trke, želim da zadržim ovaj nivo što je moguće duže i imam motivaciju za nova osvajanja”,naglasio je Tuka na današnjoj konferenciji za medije i dodao da već u februaru naredne godine počinje s takmičenjima u Njemačkoj, Francuskoj.

Napomenuo je da će na olimpijskim igrama biti svjetski poznati sportisti, što mu je čast, ali motiviše ga i to što već ima dobar background, zbog čega će ga svi gledati s malo više respekta.

“Jedini moj posao je da slušam uputstva trenera i da naporno treniram”, kazao je najbolji bh. sportista i dodao da je sebi postavio cilj, te da želi opravdati povjerenje i očekivanja navijača.

Tuka je danas ozvaničio nastavak saradnje sa kompanijom “Hifa petrol”. Ugovor s Tukom potpisala je marketing menadžer kompanije Alma Guberinić.

“Sponzorstvo ćemo najbolje opravdati ukoliko donesemo medalje sa takmičenja”, poručio je Tuka i svim sportistima BiH poželio uspjeh.

(Fena)