U povodu Božića: Novčana pomoć za 20 socijalno ugroženih porodica

mde

.

U povodu predstojećeg praznika Božića, Grad Mostar je u Centru za socijalni rad Mostar s novčanim podrškama danas obradovao 20 socijalno ugroženih porodica svojih sugrađana.

Novčani bon u vrijednosti od po 150 KM uručili su im Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara i Zdravka Marić, direktorica Centra za socijalni rad Mostar.

Nastavljajući tradiciju poklanjanja pred vjerske praznike, glavna savjetnica Komadina kazala je kako i godine ovim skromnim činom Grad Mostar želi dijelu svojih sugrađana katoličke vjeroispovijesti i u stanju socijalne potrebe uljepšati najradosniji katolički praznik.

Direktorica Marić čestitala im je praznik Božića te uputila i riječi zahvalila Gradu Mostaru, gradonačelniku Bešlići i saradnicima na podršci i posjeti, te što se već trinaest  godina za redom nastavlja ova akcija poklanjanja pred vjerske blagdane.

Uz zaposlene centra, podjeli bonova bili su prisutni i Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti i Elvedin Gadara voditelj Službe za socijalne i stambene poslove, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Mostar.

(NovaSloboda.ba)