Akcija “Bato”: SIPA na području Mostara lišila slobode dva lica zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (:SIPA),  juče su, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Bato”, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopšteno je danas iz SIPA-e.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara lišili slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom akcije, pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma, u kojima se nalazila nepoznata materija, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa. Pored toga, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

M. N.

(NovaSloboda.ba)