Opljačkane dvije kladionice, s BMW-om sletio s kolovoza

Proteklog vikenda, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 15 krivičnih djela (10 na području Mostara, po 2 na području Čapljine i Neuma i 1 na području Konjica) i 7 slučajeva remećenja javnog reda i mira (3 na području Mostara, 2 na području Stoca i po 1 na području Neuma Prozora-Rame)..

Dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća (8 na području Mostara, po 2 na području Stoca i Čitluka i po 1 na području Čapljine i Konjica), u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, pet lica povrede neutvrđenog stepena, a dva lica lake tjelesne povrede, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.   

Sinoć oko 18,40 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da je u kladionici Premijer, u ulici kneza Krešimira IV, izvršeno razbojništvo od strane nepoznatog lica s fantomkom na licu i s nožem u ruci. Otuđena je manja količina novca, nakon čega se počinilac udaljio u nepoznatom pravcu. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.

PS Čapljina prijavljeno je da je u subotu uveče u SK „Sport plus, u ulici braće Radića u Čapljini, od strane nepozantog maskiranog lica u plavom duksu, srednje visine i slabije tjelesne građe, uz prijetnju nožem izvršeno razbojništvo nad radnicom kladionice, pri čemu je otuđena određena količina novca. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.

U subotu, oko 09,10 sati, dogodila se saobraćajna nesreća na putu M17, u mjestu Orahovica, u kojoj je učestvovao Đ. A. (2000.) iz Konjica s vozilom marke BMW, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

U noći između nedelje i ponedeljka, u 00,15 sati, dogodila se saobraćajna nesreća na dijelu magistralnog puta  M 17/3, u mjestu Kukaluša, u kojoj je vozač Z. Č. (1998.) iz Aladinića, upravljajući vozilom marke BMW, sletio s kolovoza, pri čemu su vozač i suvozač M. J. (2000.) iz Širokog Brijega zadobili povrede neutvrđenog stepena, te su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni na CUM Mostar. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.

(NovaSloboda.ba)