Portugal: Izrečene najveće kazne za dvojicu pedofila

Dvojica muškaraca optuženih za seksualno zlostavljanje maloljetnika osuđena su danas u Portugalu na maksimalnu zatvorsku kaznu od 25 godina, što je presuda bez presedana za pedofiliju u toj zemlji, saopštili su izvori bliski sudu.

“To je kazna koja će ostati zapamćena u historiji pravosuđa u Portugalu”, izjavio je jedan od advokata optuženih.

Glavni optuženi koji ima 27 godina i čije ime nije saopšteno, proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje osam maloljetnika, uključujući i bebe.

Optuženi se nalazi u pritvoru od 2017. godine, a živio je sa roditeljima i sestrom u Agedi, oko 200 kilometa sjeverno od Lisabona. Optužen je da je zlostavljao svoje nećake, koji su mu povjereni na čuvanje kad su njihovi roditelji bili odsutni.

On je, takođe, proglašen krivim za formiranje međunarodne mreže pedofilije, koja je djelovala na “Darkwebu”, tako što je postavljao fotografije i video snimke o seksualnom zlostavljanju.

Kriminalci i pedofili često koriste “Darkweb”, koji nije vidljiv na običnim pretraživačima i koristi se, između ostalog, i za anonimno distribuiranje fotografija.

Drugi optuženi je programer koji živi u blizini Lisabona. On je optužen za seksualno zlostavljanje kćerke. I on je postavljao fotografije i snimke na sajtovima dječije pornografije.

(Srna)