MTM: Sutra premijera predstave “Hiljadarka”

Sutra, 27. decembra 2019. godine na Memorijalnoj sceni 2532, sa početkom u 20 sati, ansambl Mostarskog teatra mladih izvešće drugu od četiri najavljene premijere. Radi se o predstavi “Hiljadarka”, nastaloj po tekstovima Francisa Hustera, Cristopha Huysmana i Bernarda da Coste.

Radi se zapravo o tri mikrodrame napisane na istu temu i to: Pozorište, Bilo nas je hiljadu mrtvih i Gorki kavijar i opori krompir.

U predstavi igraju: Tarik Begović, Iman Dilberović, Mirza Humo, Nudžejma Kezo, Kemo Krpo, Irma Lipovac, Anes Mušić, Haris Pašić, Adis Sandžaktar i Sarah Tiro. Voditelj procesa Sead Đulić.

Prva repriza predstave je već u subotu, 28. decembra 2019. godine u isto vrijeme. Biće to, istovremeno, i posljednje ovogodišnje izvođenje Mostarskog teatra mladih.

Istovremeno, iz MTM-a najavljuju godišnju konferenciju za medije za ponedeljak, 30. decembra 2019. godine u 11 sati na Memorijalnoj sceni 2532, kada će saopštiti dobitnika Godišnje nagrade za najbolje glumačko ostvarenje u eMTeeM-ovim predstavama u 2019. godini, te predstaviti šta su uradili u godini na izmaku, ali i okvirni repertoar za 2020. godinu.

(NovaSloboda.ba)