Predstava “Oprosti nam Pirandello” u BKC-u u Sarajevu

U galeriji Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu u subotu, sa početkom u 19 sati, biće odigrana predstava “Oprosti nam Pirandello”, koju režira mlada glumica i rediteljka  Asja Pavlović, dok svoje prve glumačke korake prave buduća velika imena bosanskohercegovačke  glumačke scene, a sada polaznici “Škole glume” Iva Jeličić, Vedad Čardaklija, Nejra Kadić, Mak Đurašek, Ema Jakubović, Jan Oscar Ivančić, Džejla Živojević i Omer Šljivo.

Škola glume je kulturno-edukacijski program JU Bosanski kulturni centar KS, koji je počeo sa radom krajem 2017. godine, a u svojoj strukturi ima dvije generacije učenika osnovnih i srednjih škola.

Osmišljena je u cilju profesionalnog rada sa djecom, koja imaju afinitet prema glumi i scenskom nastupu. Kroz pedagoške i umjetničke ciljeve nastavnog plana i programa, polaznike vode akademski glumci Asja Pavlović, Mirza Mušija i Irma Alimanović, koja se ovom timu priključila 2019. godine, kada je preuzela voditeljstvo grupe starijih osnovaca. Koordinator i producent projekta je Irena Orozović.

Ulaz na predstavu je slobodan.

(NovaSloboda.ba)