Božićni koncert u subotu u Katedrali

Mješoviti katedralni zbor „Marija“ i Hrvatska glazba Mostar održaće u subotu, u 19 sati, „Božićni koncert“ u Katedrali Marije Majke Crkve.

 „Čast mi je i zadovoljstvo da smo organizovali koncert uz pratnju najstarijeg puhačkog orkestra u Bosni i Hercegovini. Ova saradnja nam jako puno znači i nadamo se da će postati tradicija“, kaže don. Niko Luburić, zborovođa Mješovitog katedralnog zbora „Marija“.

Kao solisti, nastupiće Monija Jarak Mikulić, Karlo Miličević, David Gagro, Tomislav i Danijel Perić.

Hrvatska glazba Mostar i ovaj put nastupa pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze.

 „Izuzetno nam je drago što smo pozvani zasvirati uz Mješoviti katedralni zbor „Marija“. Još smo pod utiscimaBožićnog koncerta, koji se održao u petak 20. decembra, ali ove godine nismo stali na tome. Zaista dosta nastupa i puno vježbanja, a za kraj priređujemo još jedan božićni koncert. Ovo nam je jedno novo iskustvo, a u ime cijele Glazbe i svih glazbara moram naglasiti kako nam je želja da se ovaj koncert ostvari i sljedećih godina, te da postane tradicija. Izvodit ćemo klasične duhovne božićne pjesme. To su pjesme bez kojih ovo vrijeme mira, ljubavi i Božjeg blagostan“, kazao je Darko Šunjić, sekretar Hrvatske glazbe Mostar.

(NovaSloboda.ba)