Pucnjava u crkvi u Teksasu: Dvije osobe stradale, župljani ubili napadača

Napadač je otvorio vatru u crkvi u Teksasu i ubio dvije osobe, prije nego što je druga osoba, koja je bila prisutna na misi, otvorila vatru iz vlastitog pištolja i usmrtila napadača.

Naoružani muškarac je ustao iz klupe u Crkvi Kristovoj West Freeway u White Settlementu, predgrađu Fort Wortha, izvadio sačmaricu i počeo pucati, javio je BBC.

Nije utvrđen motiv za pucnjavu, koja je trajala šest sekundi. Šef policije JP White Bevering pohvalio je “herojska djela” onih koji su se suočili sa napadačem.

Pucnjava se dogodila u nedelju oko 11,50 sati po lokalnom vremenu tokom jutarnje mise, koja se uživo prenosila na društvenim mrežama.

Video snimci pokazuju kako je naoružani napadač ustao iz klupe i razgovarao s muškarcem u blizini, koji mu je rukom pokazao na drugog župnika. Napadač je zatim otvorio vatru na tog čovjeka.

Napadač je ponovo pucao, na čovjeka sa kojim je razgovarao, prije nego što je drugi muškarac uzvratio vatru pištoljem, odmah pogodivši napadača.

Nekoliko drugih župljana, takođe, su izvadili pištolje i okrenuli ih prema napadaču. Iz video snimka nije bilo jasno je li neko od ostalih naoružanih župljana upotrijebio oružje.

Dvoje ranjenih u pucnjavi kasnije su preminuli od povreda u bolnici.

Vlasti još nisu objavile imena dvojice ubijenih župljana ili napadača.

(Fena)