Protiv vatrometa, u korist klime

Sophia Thomalla podržava zabranu novogodišnjeg vatrometa. Na Instagramu je manekenka pokazala svoj jasan stav o raketnoj debati – ali ne bez trunke ironije i barem malo gole kože.

Doček Nove godine obično nije baš zabavan za okolinu i životinje: petarde zastrašuju pse, mačke i slično, a djelomično gusta tama blokira pogled u nebo, a zagađenje finom prašinom u urbanim sredinama je veća nego ikad prije.

Društveno i politički, u Njemačkoj se sada vodi burna rasprava: je li novogodišnji vatromet još uvijek prihvatljiv u dane Fridays for Future, petka za budućnost? Očigledno je da Sophia Thomalla o vatrometu ima jasno mišljenje: ne.

Ona je nedavno na Instagramu objavila fotografiju, na kojoj je pokazala svoj uski sjajni outfit.

Sjedi na velikoj, srebrnoj raketi. Fotografiju je snimila star fotografkinja Ellen von Unwerth, a čini se da je malo umanjila Thomallinu poruku.

Doduše, kratka poruka ispod slike “ja sam takođe za to. Rakete bi definitivno trebale biti zabranjene.” sa forografijom zajedno, izgleda pomalo ironično.

Ali, čini se da se bašto upravo i svidjelo njenim fanovimato. Jedan komentarišw: “Da, dobra stvar. Ali, ne i raketa sa čjudskim bićem”. Drugi piše: “Odlična ideja, mislim fotografija!”

Ubrzo nakon toga, Sophia Thomalla je objavila još jednu fotografiju: u uskom vrućem šorcu, gornjim dijelom, golog stomaka i koraljno crvenim čizmama preko koljena, pozirajući iznad  krovova Berlina.

(web)

Lj.G.

(NovaSloboda.ba)