Razbojništvo u kladionici, ukraden “Passat”

Proteklog vikenda, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, registrovano je 14 krivičnih djela (10 na području Mostara i po 1 na području Stoca, Konjica, Čapljine i Prozora) i 5 slučajeva remećenja javnog reda i mira (4 području Mostara i 1 na području Prozora).

Dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća (po 4 na području Mostara i Čapljine i po 2 na području Jablanice i Konjica), u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

PU Mostar sinoć se obratila radnica sportske kladionice „Milenium“ u ulici Maršala Tita i prijavila da je nad njom izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, te je utvrđeno da je u kladionicu ušlo nepoznato maskirano lice i uz prijetnju nožem od radnice ukrao novac. Upoznat Odjel krim. policije, kao i sve policijske patrole na terenu.

Sinoć oko 20 sati u PU Mostar obratio se A. R. iz Bihaća i prijavio da je tokom noći od strane nepoznaog lica ukradeno vozilom marke „Passat“ koje se nalazilo parkirano u ulici Maršala Tita. Upoznat Odjel krim. policije, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda. ba)