Javna rasprava o Nacrtu budžeta Grada Mostara

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je u četvrtak 19. decembra 2019. godine Prijedlog zakona o dopuni Zakona o budžetima u FBiH („Službene novine Federacije BiH broj: 99/19), a objavljen 31. decembra 2020. godine, kojim se omogućava Gradonačelniku Mostara da uz saglasnost načelnika Odjela za finansije i nekretnine donese buet Grada Mostara za 2020. godinu.

U cilju pripreme budžeta Grada Mostara za 2020. godinu, Grad Mostar organizuje Javnu raspravu o Nacrtu budžeta Grada Mostara za 2020.godinu, koja će se održati, u utorak, 14. januara u Gradskoj vijećnici, s početkom u 11 sati, saopšteno je iz Gradske uprave Mostar.

Rasprava će trajati od 11 do 13 sati, a svi oni koji ne mogu prisustvovati javnoj raspravi, a žele dostaviti svoje primjedbe i prijedloge na Nacrt budžeta, to mogu učiniti od danas i putem elektronske pošte na obrascu na mail adresu: grad.mostar@mostar.ba do ponedjeljka 13. januara.

Nacrt budžeta za 2020. godinu, kao i obrasci za prijedloge nalaze se na službenoj web stranici  Grada Mostara na web adresi: www.mostar.ba

(NovaSloboda.ba)