Počinje 13. Bajkovnica

Sinoć se ansambl Mostarskog teatra mladih vratio iz Bugojna, gdje je, u okviru Festivala TIFBU, izveo 30. reprizu predstave “Uspavanka za Mladenku”.

Predstava je i punu dvoranu Kulturno sportskog centra Bugojno potresla i nagnala na razmišljanje o snažnijem iskoraku svih nas ka suočavanju sa prošlošću kao preduslovu istinske izgradnje zajedničke mirne budućnosti. Prvo je to u nizu izvođenja ove predstave na planiranoj BiH turneji.

A već jutros, u Osnovnoj školi Gnojnice, sa početkom u 10 sati, počinje 13. Sajam dječije kreativnosti “Bajkovnica”, koja se ove godine održava u dvije škole i ima za cilj ponuditi djeci i mladim ljudima kreativno druženje u toku školskog raspusta. Prvih pet dana u Osnovnoj školi Gnojnice aktivnosti će se odvijati svaki radni dan od 10 do 12 sati. Mamac za današnje aktivnosti biće 528. izvođenje predstave teatra u obrazovanju “Maske”, koja problematizuje pitanje vršnjačkog nasilja.

Pored Osnovne škole Gnojnice, aktivnosti će se održavati i u VI Osnovnoj školi sa početkom od 13. januara i od 9 do 12 sati.

(NovaSloboda.ba)