Crnogorska policija: Razbijen najveći lanac krijumčara ljudi na Balkanu

Crnogorska policija objavila je u četvrtak da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhapsila osam osoba, koje su osumnjičene da su organizatori kriminalne grupe, koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana, kako bi za njih obavljali internetske prevare.

“Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom juče su proveli međunarodnu akciju, kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovine ljudima i krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, saopštial je policija, dodavši da je identifikovala 12 žrtava krivičnog djela, a da je u obradi 85 osoba.

U međunarodnoj akciji, koja je provedena u saradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.

“U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana, kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzeti pasoši i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore, prenosi Hina.

(Fena)