Nakon dojave građana: Širokobriježanin uhvaćen u pokušaju krađe vozila

U noći između četvrtak ui petka, oko 01,40 sati, PU Mostar je obaviještena od strane građana da na parkingu u ulici Stjepana.Radića, nepoznati muškarac pokušava provaliti u vozilo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i kod vozila marke “Citroen” zatekli M. B. (1985.) iz Širokog Brijega kako šarafcigerom pokušava provaliti u vozilo. M. B. je lišen slobode i u toku je krim.obrada.

Pripadnici policije PU Konjic preuzeli su i smjestili u prostorije za zadržavanje lice A. M. (1992.) sa Ilidže, koji je lišen slobode na području Ilidža zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo na području Konjica.

U protekla 24 sata, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona  registrovano je 14 krivičnih djela (11 na području Mostara i po 1 na području Konjica, Čitluka i Prozora) i 2 slučaja remećenja javnog reda i mira (Mostar).

Dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća (4 na području Mostara, 2 na području Jablanice i 1 na području Čapljine), u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)