Šuman: Protiv Portugala idemo na pobjedu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učiniće sve da ostvari pobjedu nad selekcijom Portugala i dođe do prvih bodova na Evropskom prvenstvu, izjavio je selektor bh. tima Bilal Šuman.

Nakon poraza u prvom susretu protiv domaćina Norveške, selekciju BiH u nedjelju očekuje još jedan težak susret protiv ekipe koja je u prvom kolu slavila pobjedu nad favoritom Francuskom.

Šuman ističe da za njega to ne predstavlja senzaciju s obzirom na posljednje rezultate te reprezentacije. Iako očekuje težak meč, vjeruje da njegovi igrači mogu do dobrog rezultata.

“Radi se o jednoj ekipi koja je sama sebi otvorila put ka drugom krugu. Ali, i mi imamo ambicije, nemamo šta da izgubimo, izaći ćemo na teren i uraditi one stvari koje dogovorimo danas. Želimo da iskažemo borbenost, za koju mislim da nam ne nedostaje. Možda želimo previše, prvi smo put na EP-u i znam da postoji ogromna želja da to izgleda što bolje, ali mi smo u grupi s protivnicima s ogromnim kvalitetom. Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bilo pobjeda, tako da bi se situaciju u grupi okrenula totalno. Ako dođemo do pobjede, sve bi bilo otvoreno. Mi ćemo sve uraditi da odigramo odlično, naravno, idemo na pobjedu. Mislim da će to biti jedno taktičko nadmudrivanje “, istakao je Šuman.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Norveške, ističući da su ključni razlozi poraza tehničke greške i loša igra s igračem više.

“Imali smo devet napada s igračem više, a dali smo samo dva gola i napravili pet tehničkih grešaka, od kojih su četiri rezultirale njihovom kontrom. Od devet napada, postići dva gola je neprihvatljivo na ovom nivou i mislim da tu leže uzroci našeg poraza”, zaključio je selektor bh. tima.

Susret između BiH i Portugala igra se u nedelju od 16 sati, također u Trondheimu.

(Fena)