Velež krenuo s pripremama za nastavak sezone

Prozivkom igrača, koju je obavio Feđa Dudić, šef stručnog štaba Veleža, zvanično su počele pripreme Rođenih za nastavak prvenstva.

Dudić kaže kako se nada da su njegovi igrači spremni i željni dokazivanja za drugi dio sezone.

“Do 30. januara pripremaćemo se u Mostaru, a nakon toga idemo u Tursku, gdje ćemo biti do 13. februara, a već 22. februarae nas očekuje utakmica protiv Zvijezde 09 na našem terenu”, kazao je Dudić.

Što se tiče pojačanja, Dudić je naveo kako se klubu za sada priključio Samir Radovac, a do odlaska u Tursku planiran je dolazak još tri igrača na deficitarnim pozicijama.

“Osim navedenih pojačanja, za nas će pojačanje biti i Obren Cvijanović i Haris Ovčina, i nadam se da ćemo i u njima dobiti dva igrača za rotaciju, što je plus u odnosu na prvu polusezonu. Takođe, želimo dati šansu i našoj omladinskoj školi, tako da će nam se priključiti i tri ili četiri juniora i nadam se da će se neko od njih uspjeti nametnuti”, istakao je Dudić.

Dodao je kako u drugoj polusezoni ne računa na Valmira Berishu, protiv koga se, kako je kazao, vodi disciplinski postupak.

“Berisha se nije odazvao zadnja dva treninga, pa ćemo po okončanju disciplinskog postupka vidjeti šta će biti dalje. U drugom dijelu prvenstva, takođe, ne računam ni na Dudića, koji nije htio raskinuti ugovor, ali vidjećemo šta će biti s njim”, naveo je trener Veleža.

Što se tiče ambicija za nastavak sezone, Dudić je istakao kako se uvijek moraju postavljati viši ciljevi kako bi klub rastao.

Kapitan Veleža Denis Zvonić kazao je kako su igrači s trenerom već danas obavili sastanak i prvi trening.

“Mislim da odmah od prvog treninga moramo krenuti s fizičkom i psihičkom pripremom. Što se tiče nas igrača, moramo se dobro potrošiti na pripremama i u Mostaru i u Turskoj, dobro se spremiti i ostvariti sve taktičke zamisli koje trener pred nas postavi i tada se možemo nadati dobrim rezultatima u nastavku prvenstva”, kazao je Zvonić.

Novo pojačanje Veleža Samir Radovac rekao je kako ga raduje što je došao u Velež koji, kako je kazao, gradu lijepu priču.

“Nadam se kako ćemo se s trenerom i pomoćnicima pripremiti što je bolje moguće i napraviti dobar rezultat. Pokušaćemo se plasirati u sami vrh, ali ako i ne iskoristimo priliku ove sezone, uz određena pojačanja, pokušaćemo dostići mjesto koje nas vodi u Evropu sljedeće sezone”, kazao je Radovac.

Velež se trenutno nalazi na osmom mjestu Premijer lige BiH s 25 osvojenih bodova u 19 odigranih utakmica.

Prvi službenu utakmicu u nastavku sezone Velež će odigrati na svom terenu protiv Zvijezde 22. februara, a sedam danas kasnije Rođeni gostuju kod Tuzla Cityja.

(Fena)