Splićanin ubio tri muškarca koji su tražili da vrati bratove dugove

Hrvatski mediji u nedelju opširno pišu o trostrukom ubistvu, koje se dogodilo u subotu u Splitu.

Tri osobe ubijene su juče u 15,35 sati u samom centru Splita. Dvojica muškaraca preminuli su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban izgubili su život na mjestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici, navodi zagrebački Jutarnji list.

Ubiica, odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci, odšetao je nakon pucnjave put Marjana, a pri tom su ga mobitelom snimali prolaznici koji su svjedočili pokolju. Uskoro su centar grada preplavili policajci i krenula je potraga za ubiicom.

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjale kao ubijeni redom su povezani s narko miljeom. Nakon višesatne potrage, zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Serdarević obratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu privela dvije osobe i da nad njima provode istražne radnje. Hapšenja su provedena u kafiću na Skalicama.

Prema prvim informacijama, počinilac je F. Z. (25) iz Splita, a motiv krvavog pohoda je osveta. Prema navodima Jutarnjeg lista, napadač je posljednjih mjeseci bio je žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga njegovog brata.

Četvrtog na popisu za likvidaciju, Jeru M., takođe prema neslužbenim informacijama, tražio je kod njegove kuće, ali ga tamo nije našao.

(Fena)