Počele pripreme Zrinjskog

Fudbaleri Zrinjskog okupili su se u ponedeljak na stadionu pod Bijelim brijegom, gdje su odradili prvi trening u novoj godini.

“Vidim da su momci raspoloženi, svi su zdravi, što je najbitnije, i nadam se da će tako ostati. Odazvala su se 33 igrač, priključilo smo i nekoliko omladinaca, a u hodu ćemo pokušati riješiti igrački kadar i nadam se da ćemo do odlaska u Umag na desetodnevne pripreme imati ekipu koja će iznijeti teret prvenstva i Kupa u ovoj sezoni”, kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Na prvom treningu pojavila su se i dva nova imena – 24. godišnji bek Josip Ćorluka i 20. godišnji golman Dinko Horkaš. Tu su i povratnici Miloš Filipović i Nemanja Bilbija, dok su klub napustili Ivan Lendrić, Staniša Mandić i Jasmin Čeliković.

Prema Žižovićevim riječima, do početka sezone vjerovatno će biti još nekoliko dolazaka i odlazaka. Zrinjski, prije svega, mora riješiti pitanje napadača, s obzirom da je Petar Kunić jedini igrač u kadru koji pokriva tu poziciju.

“Nećemo žuriti. Ne bih dovodio igrače istog kvaliteta kakve već imamo. Pokušaćemo dovesti nekoga boljeg. Ako u tome ne uspijemo, fokusiraćemo se na ono što imamo. Nije lako na zimu naći dobrog napadača, postoje neka imena koja bih volio vidjeti u Mostaru, ali ne bih ih u ovom trenutku previše isticao”, ustvrdio je trener Zrinjskog.

Nakon jesenske polusezone, Zrinjski je peti na ljestvici Premijer lige BiH s pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom što, po Žižovićevim riječima, ne zadovoljava ambicije kluba.

“Ne bih upadao u zamku da kažem da smo najbolji. Vidjeli ste kako je to bilo prošle sezone kada je Zrinjski po imenima i prezimenima bio svrstan među najveće konkurente, ne treba nam to u ovom trenutku. Smatram da imamo dovoljno kvaliteta da napadnemo obe titule, ali, kažem još jednom, neću ništa obećavati”, istakao je Žižović.

Zrinjski će sljedeće tri dana provesti u Mostaru, a nakon toga ekipa seli u Međugorje, gdje će se zadržati do 29. januara.

Do kraja mjeseca planirane su tri prijateljske utakmice, prva već 19. januara protiv hrvatskog prvoligaša Varaždina, a zatim dvije utakmice na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli 24. i 25. januara.

(Fena)