Pronađen speed i heroin

Proteklog vikenda, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 15 krivičnih djela (8 na području Mostara, 3 na području Jablanice i po 2 na području Konjica i Čapljine) i 6 slučajeva remećanja javnog reda i mira (po 2 na području Mostara i Konjica i po 1 na području Čapljine i Stoca).

Dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća (3 na području Mostara, 2 na području Konjica i po 1na Stoca, Čapljine, Jablanice i Prozora-Rame), u kojima je jedno lice zadobilo teške, a tri lica lake tjelesne povrede, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.    

Patrola policije PS Konjic je u ulici Sarajevska zaustavila vozilo marke “Passat”, kojim je upravljao S. L. (1992.) iz Konjica, a kao suvozač u vozilu se nalazio S. K. (1979.) iz Konjica. Prilikom pregleda, S.L. je dobrovoljno predao jedan smotuljak u prozirnoj pvc foliji, u kome se nalazila praškasta materija koja asocira na opojnu drogu speed. Urađena kriminalistička obrada, a predmeti u vezi s krivičnim djelom uz potvrdu izuzeti.

Patrola policije PS Konjic je u ulici Sarajevska izvršila kontrolu vozila “Opel Corsa”, kojim je upravljao M. V. (1977.) iz Konjica, koji je dobrovoljno predao 3 smotuljka od pvc folije sa sadržajem praškaste materije koja asocira na heroin. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.

U Rudarskoj ulici (kneza Višeslava) u Mostaru dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali A. P. (1952.) s vozilom marke Golf i pješak D. P. (1952.), koji je zadobio teške tjelesne povrede. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, a vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave.

(NovaSloboda.ba)