Splitskog ubicu zbog psihičke neuravnoteženosti šalju u zatvorsku bolnicu

Filip Zavadlav (25) osumnjičen za trostruko ubistvo u subotu popodne u splitskom naselju Varoš zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu zbog čega je proglašen raspravno nesposobnim, te će biti poslan u Zatvorsku bolnicu Zagreb.

Osumnjičeni pomorac na tužilaštvu nije mogao aktivno učestvovati u davanju svoje oabrane baš kao što dan ranije nije mogao odgovarati na pitanja policije.

Neslužbeno se saznaje kako je sinoć kod pritvorskog nadzornika govorio o samoubistvu.

Zbog toga jutros nije mogao iznijeti odbranu, pa je na splitsko Županijsko državno tužilaštvo stigla psihijatrijska vještakinja, koja je procijenila da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, potvrđeno je Hini u državnom tužilaštvu.

Tri osobe ubijene su u subotu iz vatrenog oružja u samom centru Splita, u ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Policija je 2 sata i 45 minuta nakon ubistva u Splitu uhapsila 25. godišnjeg Zavadlava i protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog trostrukog ubistva i opšte opasne radnje, te je u nedelju predveče odveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u nedelju za vrijeme pretrage u stanu jedne od žrtava pronašla 135 grama kokaina, a oko 18 sati pronađena je i automatska puška kojom su ubijena trojica mladića. Na konferenciji za medije, iz policije su kazali da je Zavadlav iz puške ispalio 36 metaka i oštetio dva vozila, a u jednom od tih automobila bile su i tri osobe, koje nisu bile meta napada.

Ministar unutrašnjih poslova i podpredsjednik Vlade Davor Božinović ustvrdio je u ponedeljak da je policija u slučaju trostrukog ubistva u Splitu postupila profesionalno i u najkraćem roku otkrila počinioc.

(Fena)