Zatvoren mostarski Zimski grad “Winterville by Coca Cola”

Klizači u Mostaru okačili su klizaljke na klin i time u nedelju, 12. januara, označili završetak Zimskog grada “Winterville by Coca Cola”, koji je otvoren 1. decembra programskom cjelinom Advent.

“Trudili smo se proširiti ponudu i napraviti zimski grad u kome će svako naći nešto zanimljivo za sebe, te se nadamo kako smo u tome i uspjeli, jer smo koncept programa radili na temelju iskustva, komentara i kritika posjetilaca od prošle godine. Veseli nas što je naš rad prepoznat i šire, pa je Winterville u Mostaru ocijenjen drugim najboljim zimskim gradom u BiH. Sljedeći Winterville želimo učiniti još boljim i privlačnijim, pa pozivamo naše sugrađane da nam dostave svoje komentare, kritike i prijedloge”, poručili su iz organizacionog tima Winterville by Coca Cola.

Demontaža klizališta, ukrasnih elemenata i kućica trajaće desetak dana, pa Tim moli sugrađane za strpljenje, ali i oprez u kretanju tim dijelom grada, jer je, kako kažu, za demontažu neophodno korištenje mehanizacije koja se, inače, ne koristi na Šetalištu.

Nakon demontaže klizališta. predviđen je početak radova na sanaciji zelenih površina u Gradskom parku koje su korištene za klizalište, navodi se u saopštenju.

(Fena)