Izložbe: Nijanse senzualnosti

Akt fotografija nema nikakve veze sa voajerizmom. To pokazuju fotografije Tine Trumpp, koja iz vlastite perspektive posmatra žensko tijelo. Njene slike će uskoro biti prikazane na izložbi u Salzburgu.

Tina Trumpp postala ime već svojom prvom izložbom: “Nijanse senzualnosti”, koja je fotografkinji donijela mnogo dobrih recenzija u 2016. godini i tako postala poznata u Akt sceni.

U  martu će biti nova prilika da se vide djela ove umjetnice, koji je rođena u Stuttgartu 1974. godine. U Leica Galerie Salzburg biće postavljena njena samostalna izložba “Zavođenje”, gdje će se posjetioci moći diviti nekim od slika pokazanih ovdje u prilogu. One nose tipičan potpis Tine Trumpp: a to je vrlo poseban izgled koji žene ne čini objektom, već ih predstavlja kao nezavisna, samouvjerena bića, puna senzualnosti.

Tina Trumpp nekada je bila muzičarka

Prije nego što je postala fotograf, Trumpp je već isprobala još jedan medij: bila je muzičarka. Svoj prvi album “Dođi malo bliže” objavila je 2010. godine. Samo dvije godine kasnije, objavljen je album nastavak, “Dvojnosti”, a oba albuma sadrže opušteni lounge pop. U međuvremenu je postalo muzički mirno oko ove 45. godišnjakinje. Istovremeno je započela sa fotografskom karijerom.

“Nijanse senzualnosti” snimljene su u portugalskom gradu Porto, a fotografije je predstavila i na samostalnoj izložbi u Rimu. U Opiou, na jugu Francuske, 2018. godine, njene slike su čak visile  pored slika poznatih fotografa, kao što je Guido Argentini. Sljedećeg proljeća, na redu je izložba u Salzburgu.

Izložba “Zavodnice” sa akt fotografijama Tine Trumpp moći će se pogledati u galeriji Leica Salzburg od 19. marta 2020. godine. Radovi će tamo biti izloženi do 27. juna 2020. godine.

Fotografije na izložbi su limitirne, a mogu se kupiti i putem web stranice galerije.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)