Tegeltija razgovarao sa ambasadorom SAD-a Nelsonom

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom SAD u BiH Ericom Nelsonom., saopšteno je iz VM BiH.

Predsjedavajući Tegeltija i ambasador Nelson razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje  dviju zemalja.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Tokom sastanka, sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti  usvajanja budžeta institucija BiH  za 2020. do kraja prvog kvartala tekuće godine.

Ovom prilikom, predsjedavajući Vijeća ministara je naglasio da će budžetom biti  obezbijeđeno dovoljno sredstava za nesmetano funkcionisanje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH. 

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dviju zemalja bila dobra,  te izrazili očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

S. R.

(NovaSloboda.ba)