Komšić primio delegaciju SABNOR-a

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas predstavnike Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR), saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i zajedničkom djelovanju na jačanju antifašističkih ciljeva i ideja.

Delegacija SABNOR-a, koju su činili Ibrahim Čomić, akademik Mirko Pejanović i general Mustafa Poturak, upoznali su predsjedavajućeg Komšića sa planom organizacije obilježavanja godišnjice „Igmanskog marša“. Istakli su da na ovogodišnjem najmasovnijem okupljanju antifašista u regiji očekuju posjetioce iz regije i iz Austrije, Italije i Rusije.

Predsjedavajući Komšić je zahvalio predstavnicima SABNOR-a na njihovoj predanosti i radu na očuvanju istinskih antifašističkih i civilizacijskih vrijednosti.

Istakao je da su pojavni oblici fašizma, nažalost, prisutni i danas u našoj zemlji, ali i širom Evrope, te je zbog toga od izuzetne važnosti u Bosni i Hercegovini neprekidno jačati borbu protiv fašizma.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić biće generalni pokrovitelj ovogodišnjeg „Igmanskog marša“, koji će biti održan 25. januara na Igmanu – Veliko polje.

S. R.

(NovaSloboda.ba)