Tegeltija sa ambasadorom Velike Britanije Fieldom

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewom Fieldom.

Na sastanku je razgovarano o prioritetima u radu novoformiranog Vijeća ministara, među kojima su unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta u cilju privlačenja stranih investicija, te razvojni projekti i intenziviranje reformskih procesa koji doprinose poboljšanju ekonomskih prilika, kao i rješavanju problema sa kojim se suočavaju građani u BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je naglasio da je za realizaciju konkretnih reformskih mjera, čiji je cilj poboljšanje životnog standarda građana, od ključnog značaja saradnja sa entitetskim vlastima, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim organizacijama.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je istakao i opredijeljenost Vijeća ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje mehanizma koordinacije i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara zahvalio je ambasadoru Fieldu i Velikoj Britaniji na dosadašnjoj dobroj saradnji, kao i na podršci reformskim procesima u BiH, te izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu, saopšteno je iz VM BiH.

S. R.

(NovaSloboda.ba)