U lavinama u Pakistanu i Afganistanu poginulo 160 ljudi

epa05791212 An aerial view of rescue crews working to search for victims of an avalanche near the French ski resort of Tignes, Rhone-Alpes region, France, 13 February 2017. At least four people died in the French Alps on 13 February when an avalanche engulfed nine people who were in an off-piste area near the ski resort of Tignes, the local rescue services were reported as saying. EPA/SYLVAIN MUSCIO/PHOTOPQR/LE DAUPHINE FRANCE OUT

Broj nastradalih u snježnim mećavama i lavinama, koje su prethodnih dana pogodile Pakistan i Afganistan, porastao je na 160, pošto su spasilački timovi danas izvukli tijela još 21 osobe iz njihovih kuća u Kašmiru na Himalajima.

Pakistanski ministar za upravljanje katastrofama Raza Kadri, rekao je da je u pakistanskom dijelu Kašmira poginulo 76 ljudi u nevremenu. Još 45 osoba je nastradalo u Balučistanu na sjeveru i Pundžabu na istoku Pakistana, prenosi AP.

Područja pogođena snježnim lavinama u Kašmiru obišao je danas pakistanski premijer Imran Kan.

On je posjetio vojnu bolnicu u Muzafarabadu, gdje je zbrinuto nekoliko spašenih osoba, uključujući žene i djecu.

Situacija u Afganistanu danas se vraća u normalu nakon višednevne mećave, kiše i poplava u kojima je nastradalo 39 osoba i oštećeno 300 kuća od nedjelje.

(Fena)