Globusi od zlata

Zlatni globusi su druga najvažnija filmska nagrada nakon Oscara, ali su posebno važni kao glamurozni događaji sa ogromnim PR-om. Međutim, oni se djeluju samo u ograničenom broju, kao pokazatelj budućih odluka o Oscaru: Samo 88, prilično stariji članovi holivudskog udruženja stranih medija biraju pobjednike. Ove godine za Oscara. će glasati 8469 članova Akademije .

Organizacija dopisnika šoubiznisa, koji rade u L.A.-u, znali su kako da se zabave. Tu je ručak, a prije svega piće,  i sami govori su emotivniji i ležerniji nego na dodjeli Oscara.

Naročito je moderator Ricky Gervais još jednom bocnuo sve i svakoga: od domaćina, do hrane; pa šefove koncerna, kao što je šefa Applea Tima Kuka, koji vodi „tvornice eksploatacije u Kini“, zatim i sve zvijezde gladne novca, koji bi za protivuslugu radili čak i za IS, itd.

Ipak, zabava je bila na nivou, svi žele biti tamo, slaviti i biti slavljeni. A ako vam se sviđa još  nešto ekstravagantnije, onda u Beverli Hilton prošvercujte koju flašu šampanjca svog vlastitog brenda, poput rap mogola Jay-Z. Mala razlika ipak smije biti!

Čarobno

Komičar Sacha Baron Cohen, ne u gaćicama sa plaže iz filma „Borat“, već u sjsjnom odijelu od Dolce & Gabbana

Slatko

Beyoncé je nominovana za svoju pjesmu “Spirit” u filmu “The Lion King” i kasnila je sat vremena sa suprugom Jay-Z-om. Njena zlatna haljina je od Schiaparellija

Stvar ukusa

Nekoliko milijardi dolara težak par, bahato je ponizio sponzora šampanjca i donio dvije boce Armanda de Brignaca, marke koja je u vlasništvu Jay-Z od 2014. godine.

Poražena

Helen Mirren bila je nominovaa za “Catherine the Great”. Ali je u toj kategoriji pobijedila Michelle Williams. A onda joj je i haljina pukla. Kolegica Meryl Streep joj je morala pomoći u popravci.

Džentlmenski

Reper Jay-Z („Ja nisam biznismen, ja sam čovjek od biznisa“) u rijetko decentnoj sporednoj ulozi vlasnika stola i pehara

(focus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)