Predsjedavajući Tegeltija s rezidentnim predstavnikom MMF-a Jewellom

Predsjedavajući Vijeća ministara dr. Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Andrewom Jewellom, saopšteno je iz VM BiH.

Ovom prilikom, predsjedavajući Vijeća ministara upoznao je rezidentnog predstavnika MMF-a da je novoformirano Vijeće ministara opredijeljeno za nastavak realizacije socioekonomskih mjera koje će doprinijeti fiskalnoj stabilnosti i unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta BiH.

Tokom sastanka, sagovornici su ocijenili da je neophodno što skorije usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. godinu, kako bi bio nastavljen postojeći, ali i otvoren put ka novom aranžmanu sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija  je naglasio da je dobro da BiH ima aranžman sa MMF-om, jer prisustvo ove međunarodne finansijske organizacije daje sigurnost ostalim finansijskim institucijama i organizacijama, kao i budućim investitorima, u fiskalnu stabilnost zemlje. 

Sagovornici su ocijenili i da je dosadašnja saradnja Vijeća ministara i MMF-a bila korektna, te izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

V. B.

(NovaSloboda.ba)