Otvoren konkurs za 21. Mediteran Film Festival

Otvoren je konkursza prijavu dokumentarnih filmova za 21. Mediteran Film Festival, koji će od 19. do 22. avgusta biti održan u Širokom Brijegu. Na konkursu mogu učestvovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemalja koji svoje prijave pošalju do 20. maja.Detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičaskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta.  Selektor festivala pregledaće sve filmove koji budu poslati najkasnije do 20. maja i čija prijava bude ispunjavala sve zadate uslove.

O najboljima će za vrijeme 21. MFF-a odlučivati šestpročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obe selekcije, te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijeliće publika Festivala.

(NovaSloboda.ba)