Ivona Jurilj održala predavanje mostarskim studentima

Suosnivačica i voditeljica agencije Degordian za Bosnu i Hercegovinu, Ivona Jurilj održala je u subotu predavanje studentima Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Jurilj je studentima na primjerima bh. korporacija pojasnila značaj komunikacije modernim kanalima, koji ima za cilj izgradnju i jačanje korporativnog identiteta brojnih organizacija.

”Budući da su kanali digitalnog marketinga danas naši lični odnosi s javnošću, bilo mi je zadovoljstvo iz praktičnih primjera pokazati studentima PR-a kako to radimo mi u Degordianu”, kazala je stručnjakinja s više od deset godina iskustva u toj branši. 

Dodaje kako je digitalni marketing za nju opšta kultura, tako da su ovakva gostujuća predavanja, navodi, više od zadovoljstva, jer studentima može prenijeti dio svog stečenog znanja.

Viditelj studija prof. dr. Nino Ćorić istakao je kako se i ovim predavanjem realizuje misija studija kojom se u nastavni proces involviraju stručnjaci iz prakse.

”Ko je pozvaniji govoriti o community managementu, ako ne kolegica Jurilj iz Degordiana, agencije koja je prije nekoliko dana nagrađena za najbolju digitalnu kampanju u Bosni i Hercegovini. Posebno sam zadovoljan što će naša saradnja rezultirati sporazumom koji će studentima omogućiti obavljanje prakse u ovoj agenciji”, rekao je profesor Ćorić. 

Suorganizator predavanja je studentsko udruženje PRUMO. Predsjednik udruženja Marko Mlikota, rekao je kako su zahvalni gostujućim stručnjacima, koji svoje vještine nesebično dijele sa studentima.

”Događaji i skupovi, poput ovog danas, redovno se organizuju kako bi stručnjaci iz različitih privrednih grana iz prve ruke studentima prenijeli svoja iskustva i saznanja, što nam može biti od značaja za dalje profesionalno djelovanje”, rekao je Mlikota.

Agilnost i ustrajnost vođstva studija za afirmisanjem struke ove relativno mlade profesije, tvrdi predsjednik udruženja, iskazuje se, između ostalog, i brojnim potpisanim ugovorima za obavljanje studentske prakse u organizacijama i institucijama širom Bosne i Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)