Velež bolji od Željezničara

Velež je u prvoj pripremnoj utakmici, odigranoj u Međugorju, pobijedio Željezničar i nagovijestio da su sasvim realna očekivanja da se na proljeće uključi u borbu za izlazak u fudbalsku Evropu.

Rođeni su odlično započeli utakmicu protiv Željezničara i već u 2. minuti došli su u vođstvo. Nakon kornera, u šesnaestercu “plavih” najbolje se snašao Hasanović i glavom poslao loptu iza leđa Kjosevskog.

Bojo je izjednačio u 23. minutu, kada se odlično snašao perd golom Veleža nakon odličnog dodavanja Sadikovića i matirao Bobića.

U drugom poluvremenu, oba tima igrala su u drugim sastavima, a Dudić i Osim dali su šansu svim igračima na koje računaju u nastavku prvenstva.

Igrači Veleža igrali su nolje, što je u 65. min uti rezultiralo ponovnim vođstvom. Bila je to odlična solo akcija Cvijanovića, koji je iskosa sa lijeve strane zatresao mrežu Erića.

Velež: Bobić, Zvizdić, Zvonić, Mrgan, Ćivić, Osmić, Hasanović, Vehabović, Ovčina, Brandao, Fajić.

U drugom poluvremenu igrali su: Bogdanović, Dario, Jelovac, Kosta, Bihorac, Radovac, Ćosić, Pršeš, Behram, Cvijanović, Ćatić.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Jovanović, Osmanković, Sadiković, Bojo, Subašić, Mujezinović, Mujić, Zaimović.

U drugom poluvremenu igrali su: Erić, Stanić, Šehić, Ikić, Kosorić, Mehić, Osmanović, Dacić, Cimirotić, Tomašević, Sudar.

(NovaSloboda.ba)