Požar na Vilinom Polju, na planini Čabulja, još nije ugašen

Na području Mostara u protekla 24 sata, registrovana su tri požara. U Rodoču (Kolonija) i u Lakševinama gorilo je rastinje. Na Vilinom Polju (planina Čabulja) gorila trava i nisko raslinje. Požar još nije u potpunosti ugašen zbog nepristupačnosti terena, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

Na Adi, Tresani i u Čeljevu (Čapljina) gorio je biljni otpad, smeće, trava i nisko rastinje, a u Blatnici (Čitluk) gorila je trava i nisko rastinje.

Iz Odjela PEZ-a, MUP-a HNK-e, stigao je zahtjev za preuzimanje više komada neeksplodiranih ubojitih sredstava, preuzetih po akciji „Izaberi život bez oružja“. NUS-a su pohranjena u prostorijama PEZ-a. Prijava je proslijeđena A-timu „Mostar“ i Službi za NUS pri FUCZ-e Sarajevo.

Zbog radova na elektro mreži, danas će, od 8 do 15.30 sati, ostati područje Goranaca, od 9 do 12 sati naselja Blagaj, Bunica, Kosor, Malo Polje i Podpetak.

Od 11 do 15 sati, bez električne energije ostaće naselja u čapljinskoj opštini: Kručevići, Šurmanci, dio Tasovčića i Počitelj (po 15 minuta) od 11 do 15 sati.

Od 9 do 12 sati bez struje će ostati naselje Vionica (Čitluk).

Od 09 do 14 sati, bez struje će ostati Centar, ulica Maršala Tita, Raskršće, Trg Državnosti – Alije Izetbegovića i Tržni centar (Konjic).

(NovaSloboda.ba)