Tegeltija primio delegaciju UNDP-a

Predsjedavajući Vijeća ministara dr. Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu delegaciju Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), predvođenu zamjenicom direktora za Evropu i Centralnu Aziju UNDP-a Agi Veres, saopšteno je iz VM BiH.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Vijeća ministara i UNDP-a, kao i o mogućnostima dalje realizacije projekata od značaja za građane BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je naglasio da je novi saziv Vijeća ministara opredijeljen, da uz puno uvažavanje nadležnosti svih nivoa vlasti, nastavi predano da radi na realizaciji reformskih mjera u cilju ekonomskog razvoja i poboljšanja privrednog i poslovnog ambijenta u BiH.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je istakao i da su svi dosadašnji projekti s UNDP-om uspješno realizovani, te izrazio zahvalnost na pomoći koju je UNDP pružio institucijama i građanima BiH kroz različite programe Ujedinjenih nacija.

Ovom prilikom, zamjenica direktora za Evropu i Centralnu Aziju UNDP-a  čestitala je predsjedavajućem Vijeća ministara stupanje na novu funkciju, te izrazila očekivanje da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Sastanku su prisustvovali rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera i zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Sukhrob  Khoshmukhamedov.

S. R.

(NovaSloboda.ba)