Španija odbranila naslov prvaka Evrope

Rukometna reprezentacija Španije odbranila je danas titulu evropskog šampiona, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Štokholmu pobijedila Hrvatsku sa 22:20 (12:11).

Španiju je sa pet golova predvodio Aleix Gomez, a po tri gola postigli su Jorge Maqueda i Raul Entrerrios.

U hrvatskom timu najefikasniji sa pet golova bio je Domagoj Duvnjak, te Igor Karačić, Luka Stepančić i Marino Marić sa tri gola.

Hrvatska je na početku povela sa 5:4, a zatim i sa 10:7, ali je Španija prije svega zahvaljujući golmanu de Vargasu uspjela da preokrene na 16:12. Španci su čuvali prednost, ali je Hrvatska uspJela da izjednači, a zatim i da povede sa 19:18.

Španija je izjednačila (20:20) iz sedmerca i poslije toga je sigurnije dočekala završnicu. Minut i po prije kraja Gomez je ponovo bio precizan sa sedam metara za vođstvo 21:20. U sljedećem napadu Karačić je napravio korake što je Španija iskoristila i obezbedila pobedu golom Alexa Dušebajeva 25 sekundi prije kraja utakmice.

Španija je postala druga selekcija koja je odbranila titulu evropskog prvaka. Hrvatska još nije osvojila titulu kontinentalnog šampiona.

Na Evropskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Norveške, pobjedom protiv Slovenije 28:20.