Hrvatski ministar zdravstva Kujundžić stavio mandat na raspolaganje

Zagreb, 24.01.2020 - Izvanredna tiskovna konferencija ministra zdravlja Milana Kujundžića povodom napada na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić u Ivanbegovina kod Imotskog. Na slici ministar Milan Kujundžić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedeljak je stavio svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese na osnovu činjenica, a ne medijskog linča.

Na konferenciji za novinare se izvinio na krivo ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da se radi o “nomotehničkim greškama”.

Istakao je da se radi o orkestrovanim napadima na njega pojedinačnih interesnih grupa.

Ranije danas, ministar se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, a jedan sastanak su već održali u subotu, nakon čega je iz Vlade saopšteno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je prethodno u petak poručio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog afere u kojoj se našao zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kome su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je najavio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva, prenosi Hina.

(Fena)