Plenković smijenio ministra Kujundžića

Hrvatski Andrej Plenković razriješio je dužnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića, javljaju mediji, a smjena je došla kao rezultat više nekretinskih afera, o čemu se puno pisalo u posljednje vrijeme.

Milan Kujundžić na jučerašnjoj je press konferenciji u Ministarstvu zdravstva, rekao da mu moral ne dopušta dati ostavku na mjesto ministra zdravstva, te je prepustio premijeru Andreju Plenkoviću da donese odluku o njegovoj sudbini. Rekao je da je kriv zbog pogrešnog ispunjavanja imovinske kartice, ali da se radi o “normotehničkim pogreškama”, da u sadržajnom smislu nije ništa pogriješio. Afere je nazvao “orkestrovanim napadom interesnih grupa”. Rekao je i kako se “boji jedino Boga”.

Kujundžić je 14. ministar koji je napustio vladu Andreja Plenkovića. Najprije su iz Vlade 2017. godine izbačeni Mostovi ministri, a u sljedeće dvije godine uslijedile su ostavke i smjene Davora Ive Stiera, Pave Barišića, Martine Dalić, Lovre Kuščevića, Gorana Marića, Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac, Nade Murganić i Mariji Pejčinović Burić.

(NovaSloboda.ba)