„Dan otvorenih vrata” Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru

U sklopu promotivnih aktivnosti povodom raspisanog konkursa za  dodjelu 30 stipendija učenicima iz BiH, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) organizuje „Dan otvorenih vrata” u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru, s ciljem informisanja javnosti o stipendijama, programu Koledža i procesu aplikacije za školsku 2020/2021. godinu.

Događaj je namijenjen svim srednjoškolcima i njihovim roditeljima koji žele saznati više informacija o UWC stipendijama i uslovima selekcijskog procesa.

Posjetioci će se moći pobliže upoznati sa svim dijelovima života na Koledžu, uključujući akademski program, volontiranje u lokalnoj zajednici, te život u internatskom smještaju. Za sve upite na raspolaganju će biti profesori koledža, a u Sarajevu i Banja Luci i koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije Adla Velagić-Ćurić, zajedno sa učenicima Koledža. Svim kandidatima će biti dostupni aplikacijski formulari i promotivni materijal, a posjetioci u Mostaru će imati priliku posjetiti prostorije i učionice koledža u kojima se izvodi nastava.

U saradnji sa Američkim kutkom Banja Luka i Sarajevo, za sve posjetioce i zainteresovane kandidate vrata su otvorena u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci:

  • Sarajevo, Američki Kutak Sarajevo, (Radićeva 7), u petak 31.1.2020. u periodu od 15 -17 sati
  •  Mostar, UWC Mostar (Španski trg 1), u subotu 1.2.2020. u periodu od 12 – 14 sati

– Banja Luka, Američki Kutak Banja Luka, (Kralja Petra I Karađorđevića 115),    3.2.2020. u periodu od 16-18 sati

Za školsku godinu 2020/2021. UWC dodjeljuje ukupno 30 stipendija od kojih su 22 namijenjene za pohađanje UWC Mostar, po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija), UWC USA (Sjedinjene Američke Države), UWC Mahindra College (Indija), te po jedna parcijalna stipendija za UWC Li Po Chun (Hong Kong), UWC Atlantic (Velika Britanija), UWC Mastricht (Holandija) i UWC Changshu (Kina).

Dodijeljena puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu međunarodne mature na engleskom jeziku (IBDP) uključujući internatski smještaj, prehranu, te udžbenike i školski pribor.

Cilj “Dana otvorenih vrata“ je učenicima zainteresovanim za UWC stipendije pružiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a sam događaj je dio promotivnih aktivnosti u sklopu raspisanog konkursa za dodjelu UWC stipendija za učenike u BiH koji je otvoren do 12. februara, 2020. godine.

(NovaSloboda.ba)