Predstava „Puna vreća želja“ u subotu

U subotu 1. februara, u terminima u 11 i 18 sati, u Lutkarskom kazalištu Mostar igraće se predstava „Puna vreća želja“, koju je, po tekstu Mire Gavrana, adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić.

“Puna vreća želja” je nastala u sklopu projekta IRENE (lnterregional Renewable & ENErgy efficiency  network) odobrenog iz Programa prekogranične saradnje Hrvatska –  Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.- 2020.

Riječ je o predstavi, koja za cilj ima razvijanje svijesti o zaštiti okoline i očuvanju prirode. Predstava je u okviru 27. SLUKA u Osijeku 2019. godine dobila povelju Odsjeka za istoriju hrvatskog kazališta HAZU za promociju hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

O predstavi: U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća. Medo i Zeko navikli su se već na život u svome prljavom domu, pa su se čak počeli i veseliti smetlarskom kamionu koji u šumi istovara smeće – jer tamo lako pronalaze hranu, ostatke medenjaka i mrkve! Njihova prijateljica, djevojčica Irena, dolazi u šumu s pecaljkom u ruci, kako bi ulovila zlatnu ribicu. I životinje se uključuju u lov na ribicu, jer svako za nju ima jednu želju, koju bi htio da mu se obistini. Kako vrijeme odmiče, želja je sve više, puno, puno više od one poznate tri koliko za svoju slobodu ispunjava ribica. Umjesto pune vreće ostvarenih želja, Medo, Zeko i Irena otkrit će da nisu sve želje jednake i da se samo za one prave isplati potruditi.

U predstavi igraju: Anela Planinić, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić i Marta Haubrich.

Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.

Ulaznice po cijeni od 3 KM su u prodaji u subotu od 10 sati i u poslijepodnevnom terminu od 17 sati.

(NovaSloboda.ba)