U klinici Vrapče psihijatrijsko vještačenje nad Zavadlavom

Zagrebački advokat Branko Šerić potvrdio je u utorak da je počelo psihijatrijsko vještačenje u zagrebačkoj Klinici za psihijatriju Vrapče, nad njegovim branjenikom Filipom Zavadlavom, osumnjičenim za trostruko ubistvo u Splitu.

Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, privremeno je prevezen na psihijatrijsko vještanje u bolnicu Vrapče iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj.

Advokat Šerić izjavio je da se nad Zavadlavom vrši vještačenje na psihijatriji u Vrapču, ali ne zna hoće li tim psihijatara odlučiti da onde ostane i koliko dugo, ili će se vratiti u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku, potvrđeno je Hini.

Dvadesetpetogodišnji Filip Zavadlav je 11. januara u centru Splita počinio trostruko ubistvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti odbranu, u tužilaštvu je proglašen  raspravno nesposobnim i poslat u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Njegov advokat je prije sedam dana obavio s njim prvi, štur i kratak razgovor, izvijestivši tada da ga branjenik nije shvatio, niti je s njim uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima.

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja trostrukog ubistva bio neuračunljiv, smanjeno uračunljiv ili neuračunljiv Šerić je tada rekao da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu, kako se ne bi dogodili propusti.

(Fena)