Više bizarno, nego lijepo

Jarke boje, pompezno, neobično, politički – stilski savjetnici zvijezda, dali su sve od sebe za dobitnike i nominovane za nagrade Grammy 2020. I ne samo da su se dame istakle zbog svojih ekstra odvažnie odjeće, već su i muškarci dokazali da je do sada obavezni, tamni smoking odslužio svoje.

Najveće iznenađenje: pet Grammy nagrada pokupila je najmlađa, Billie Elisc

Mlada američka pjevačica Billie Eilish osvojila je najveći broj nagrada na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja.

Billie Eilish je osvojila pet nagrada, među kojima su ona za najboljeg novog izvođača, album i pjesmu godine “Bad Guy”, kao i za uspješnu muzičku godinu. Eillish je kući odnijela nagradu i za najbolji pop album.

Eilish je najmlađa pjevačica koja je ikada odnijela nagradu za album godine, tako da se ta noć na Grammyju smatra istorijskom. Do sada je najbolji rekord držala Taylor Swift, koja je osvojila Grammy u 2020. godini za album “Fearless”.

Kada je primala nagradu za album godine, Eillish je bila šokirana.

“Mogu li samo reći da je Ariana ovu nagradu zaslužila”, izjavila je Eilish.

Eilish je, takođe, postala prva žena, a druga osoba do sada koja je osvojila nagrade za uspješnu muzičku godinu, album i pjesmu godine, kao i najboljeg novog izvođača u istoj godini.

Ove godine je i Lizzo je osvojila tri nagrade, od osam nominacija, za najbolju pop solo izvedbu, R&B pjesmu i nagradu za urbani savremeni album.

Pjesma “Old Town Road” izvođača Lil Nas X bila je najbolja u kategoriji za najbolji pop duet i najbolji muzički video.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)