Whisky Fair BiH 2020. u Mepas Mallu

glass of whiskey with ice on a wooden background

U dvorani Queen Mepas Malla u Mostaru, 19. i 20. februara, održaće se drugi po redu Whisky sajam, koji će na jednom mjestu ponovo okupiti sve ljubitelje whiskyja iz Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Posjetioci će tako i ove godine moći uživati u više od 100 whisky brandova s ponekim limitiranim serijama.

Svi oni koji se žele dodatno edukovati o „vodi života“ imaće na raspolaganju radionice, koje će voditi poznati i regionalno priznati stručnjaci iz whisky svijeta.

 „Nakon dosta pozitivnih komentara na prošlogodišnji whisky sajam, odlučili smo i ove godine okupiti sve ljubitelje ovog cijenjenog pića. U programu sajma tako će biti predstavljanja novih whisky brandova u BiH, promocija japanskih whiskyja, četiri profesionalne radionice ali i po prvi puta u BiH, pairing škotskih whiskyja s kubanskim brandom Montecristo cigara.  Zbog velikog interesa  i ove godine ćemo  unutar izlagačkog prostora postaviti i gin corner s preko 20 ginova“, poručjuoganizatori.  

Početak oba dana sajma je u 16,30  sati, a detaljni program sajma i mogućnosti prijave na radionice biće moguće na društvenim stranicama Whisky Faira BiH.

(NovaSloboda.ba)