U akciji “Maroko” uhapšena državljanka Tunisa zbog krijumčarenja ilegalnih migranata

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski priapdnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Sarajeva, lišili su slobode državljanku Tunisa, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena je pod istragom u predmetu, u kome je ranije lišen slobode slobode jedan državljanin Tunisa, a osumnjičena je da je zajedno sa navedenom osobom, učestvovala u krivičnim djelima povezanim sa krijumčarenjem ilegalnih migranata u BiH.

Takođe, osumnjičena je i za krivično djelo ometanja rada pravosuđa, jer su prikupljeni dokazi da je vršila uticaj na svjedoke u predmetu u kome se procesuira njen suprug.

Nakon što bude predata postupajućem tužiocu, osumnjičena osoba biće ispitana i biće donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Aktivnosti su realizovane u saradnji sa partnerskim agencijama, SIPA, OSA BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo.

Osumnjičena se terete za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata  iz člana 189a. KZ BiH, kao i za krivično djelo ometanja rada pravosuđa iz člana 241. KZ BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)