Velež otputovao na pripreme u Antaliju

Nakon dvije odigrane prijateljske utakmice protiv Željezničara i Metalleghe BS i 19 dana treniranja na podizanju fizičke spremnosti, ekspedicija Veleža otputovala je iz Mostara za Sarajevo, odakle će avionom poletjeti za Istanbul, a potom produžiti do Antalije.

Rođeni će u Antaliji, gdje će ostati do 13. februara, obaviti drugi dio priprema i odigrati tri prijateljske utakmice.

Prvu utakmicu Velež će odigrati 4. februara protiv FC Shakhtyor Soligorsk, a četiri dana kasnije protivnik će biti FC Torpedo BelAZ Zhodino. Treći protivnik biće naknadno dogovorem.

Kako je prije polaska rekao Feđa Dudić, šef stručnog štaba Veleža, druga faza priprema će u potpunosti biti posvećena kako uigravanju taktičkih zamisli, tako i konačnom selektiranju fudbalera, koji će u prvom kolu nastavka prvenstva u BH Telecom Premijer ligi BiH, kao gosti, igrati  protiv Zvijezde 09.

„U ovoj fazi priprema, u dvije utakmice, želio sam dati podjednaku minutažu svim igračima koje imam na arspolaganju, kako bi dobili priliku da pokažu na kme su nivou. Utakmica protiv Metalleghe BSI Jajce bila je posljednja u kojoj je to bilo tako. Odmah po dolasku u Tursku, počinjemo stvarati ekipu. Drago mi je da se niko nije povrijedio, ali sada se okrećemo selektiranju ekipe i daljim mečevima. U Antaliji nas čekaju puno bolji tereni, ali i kvalitetni renomirani protivnici protiv kojih želimo da se okušamo“, rekao je Dudić.

(NovaSloboda.ba)