Za 10 uhapšenih u akciji “Lim2” zatražen jednomjesečni pritvor

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 10 osumnjičenih, koji su uhapšeni u akciji „Lim 2″.

Pritvor je predložen za uhapšene: Mirza Baličevac, Edin Vrtić, Enver Musić, Asim Avdić, Haris Musić, Admir Vrtić, Mirnes Bublin, Dževad Hubijer, Semir Humić i Elmir Rožajac.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Za četvoricu osumnjičenih, Asmira Baždara, Izudina Borovinu, Admira Mujezinovića i Nedima Dževlana – predložene su mjere zabrane sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima i povremeno javljanje nadležnoj policijskog stanici

Osumnjičeni koji su lišeni slobode u akciji „Lim2“ terete se da su kao članovi oragnizirane grupe od augusta 2019. do hapšenja, nabavljali, prepakivali i prodavali opojnu drogu heroin, kokain, amfetamin i kanabis na području Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo, pri čemu su stekli veću novčanu dobit.

Prilikom pretresa u sklopu akcije “Lim2” pronađena je i oduzeta značajna količina droge, vage za precizno vaganje i novac, saopšteno je iz Tužilaštva KS.

(Fena)